DOMOV / BLOG / 23. DRŽAVNO PRVENSTVO V DRESURNEM JAHANJU

23. DRŽAVNO PRVENSTVO V DRESURNEM JAHANJU

23. DRŽAVNO PRVENSTVO V DRESURNEM JAHANJU 

Izjemne Predstave in Novi Državni Prvaki

Na hipodromu v Stožicah je med 25. in 27. septembrom 2023 potekalo že 23. državno prvenstvo v dresurnem jahanju, ki ga je organiziralo Športno društvo Titani. Tekmovanje je privabilo številne ljubitelje konjeniškega športa ter razkrilo izjemne talente med mladimi jahači in jahačicami.

Sodniška ekipa, sestavljena iz Dore Markun, Ivane Ljubič, Barbare Penko in Andreja Penka, je skrbno ocenjevala nastope 74 udeležencev in udeleženk tekmovanja.

Posamični Prvaki po kategorijah

V kategoriji mlajših mladincev posamično je nova državna prvakinja postala Zarja Radmanović, ki je blestela s svojo tehniko in povezavo s konjem.

Med mladinci je na prvo mesto stopila Ria Hanžič, ki je s svojim konjem izvedla izjemen nastop ter se kronala za državno prvakinjo.

Med člani se je na najvišjo stopničko povzpel Vital Trdan, ki je s svojim konjem VIGO DE JANEIRO in s svojimi izjemnim znanjem in izkušnjami prepričal sodnike.

V kategoriji amaterjev pa je prvo mesto osvojila Patricija Koderman, ki je navdušila s svojo predanostjo in natančnostjo.

Med mladimi jahači pa je nova državna prvakinja postala Ula Kos, ki je pokazala izjemen talent in znanje.

Ekipno Tekmovanje: Usklajenost in Zmagovalni Duh

Poleg posamičnih kategorij je bilo prvenstvo priložnost za ekipno tekmovanje, kjer so se konjeniški klubi in društva lahko pomerili v kolektivnem usklajevanju.

V kategoriji mlajših mladincev je prvo mesto osvojila ekipa Konjeniškega kluba Ježa pri ježu v sestavi Rudy Melvar Božič in Alenka Hribar, ki sta s svojim odličnim nastopom prepričala sodnike.

Med mladinci je na najvišjo stopničko stopila ekipa Športnega društva Titani v sestavi Rie Hanžič, Gaje Grom Kremžar in Lane Špan, ki so se izkazali s svojo usklajenostjo.

V kategoriji članov je prvo mesto pripadlo ekipi Konjeniškega kluba Velebiro v sestavi Vitala Trdana, Alje Videtič Paska in Nine Hobič, ki so s svojo izjemno tehniko navdušili prisotne.

V kategoriji amaterjev pa je na najvišjo stopničko stopila ekipa ŠD Titani v sestavi Sare Kljun in Anje Zupančič, ki sta s svojim izjemnim usklajevanjem pustili trajen vtis.

Državno prvenstvo v dresurnem jahanju 2023 je bilo zaznamovano z izjemnimi nastopi, trdim delom in strastjo tekmovalcev ter njihovih konj. Čestitke vsem zmagovalcem in udeležencem za izjemne dosežke na tem prestižnem tekmovanju, ki je pustilo neizbrisen pečat v svetu konjeniškega športa v Sloveniji.

                                                                                                                                                   vir: www.konj-zveza.org/

Ekipa Horses.si