DOMOV / BLOG / RAZJEDE NA ŽELODCU KONJ VPLIVAJO NA DOLŽINO KORAKA !!

RAZJEDE NA ŽELODCU KONJ VPLIVAJO NA DOLŽINO KORAKA !!

Ne glede na disciplino, v kateri tekmujete, je dolžina koraka vašega konja pomembna. Daljši koraki lahko pomenijo hitrejše čase, večje skoke in lepše gibanje. Da bi to dosegli, se lastniki konj pogosto osredotočajo na kondicijo in zdravje sklepov. Drugo ključno področje, na katerega se je treba osredotočiti, je zdravje prebavil, zlasti kar zadeva čir na želodcu kopitarjev.

Način prehranjevanja konj, skupaj s stresom pri treningu, prikazovanju in potovanju, povzroči dvig ravni kisline, kar vodi v razjede. Zaradi bolečin v ranah na želodčni steni lahko trpi zmogljivost vašega konja. Dva od treh uspešnih konj imata razjede na želodcu in študija je pokazala, da imajo konji z razjedami krajšo dolžino koraka kot tisti brez njih.

Zmanjšana zmogljivost, vključno s krajšo dolžino koraka, je verjetno posledica želodčne bolečine, ki jo povzročajo razjede. Ko konje prosimo za natančne atletske manevre - tek, skakanje, vrtenje in drsenje, ne bodo mogli nastopati, če imajo želodčne težave. Prav tako se težave kažejo v izgubi kondicije in delovne učinkovitosti.


Preprečevanje razjed je optimalen način, da preprečite slabše delovanje svojega konja. Za blažitev in odpravo le tega ameriška agencija za prehrano in zdravila priporočajo Ulser Gard. Ulser Gard vsebuje sestavine za nežno pomiritev želodca in obnovo želodčne obloge.
Več o izdelku: https://www.tetraktis.si/product/uls-gard-sirup/

Da bi preprečil razjede, strokovnjaki predlagajo spremembe upravljanja krmljenja, kadar je to primerno, na primer podaljšanje časa paše, uporabo mreže s počasnim krmljenjem sena, nadomeščanje kalorij iz žitnih zrn s kakovostnimi surovinami in maščobo ter dodajanje lucerne v prehrano, ter blažitev z Ulser Gard sirupom .

Iskanje načinov, kako povečati dolžino koraka in zagotoviti, da vaš konj deluje po svojih najboljših močeh, je dovolj zahtevno. Ne pustite, da razjede na želodcu konj negativno vplivajo na delovanje. Najpomembnejša naj bosta zdravje prebavil in preprečevanje razjed.

Vir: https://thehorse.com